Suonarte
ARS GRATIA ARTIS
0   /   100

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Consiliul Județean Ialomița prin Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” în parteneriat cu Asociația SUONARTE organizează primele ediții de Concurs Internațional de Canto „IONEL PERLEA” și Masterclass-ul Internațional de Operă, susținut de soprana NELLY MIRICIOIU. 

Concursul Național de Interpretare a Liedului „Ionel Perlea” din Slobozia, Ialomița aniversează în acest an ediția a XXX-a. Cu această ocazie, concursul primește un format nou, cu participare internațională. Astfel, a luat naștere prima ediție a Concursului Internațional de Canto „Ionel Perlea”, adresat atât studenților, cât și cântăreților de operă din toată lumea, fiind prima ediție cu format de operă, păstrându-se componenta de lied doar în ceea ce privește compozițiile lui Ionel Perlea. 

Concursul Internațional de Canto „Ionel Perlea” se desfășoară în perioada 27 – 29 mai 2021, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, Slobozia, județul Ialomița

Participanții se pot înscrie până în data de 20 aprilie 2021, la adresele de email:office@suonarte.roși info@suonarte.ro, regulamentul concursului putând fi consultat fie pe site-ul https://perlea.ro, fie pe site-ul https://suonarte.ro.

Din juriul primei ediții a Concursului Internațional de Canto „Ionel Perlea” fac parte nume mari ale scenelor lirice mondiale:

  • Nelly Miricioiu: Președintele juriului – Marea Britanie
  • Alessandro Cedrone, dirijor – Italia
  • Florența Marinescu, soprană – Romania
  • Mihai Munteanu, tenor – Republica Moldova
  • Mirella Bunoaică, soprană – România

Premiile în bani sunt în valoare totală de aproximativ 5.000 euro, la care se adaugă semnarea unor contracte de colaborare oferite de Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” și Opera Națională Română Timișoara, în stagiunea 2021-2022.

Fiind prima ediție internațională și având un format nou, la concurs pot participa și laureații edițiilor precedente ale Concursului Național de Interpretare a liedului „Ionel Perlea”, care întrunesc condițiile de participare.

Etapa finală se va desfășura cu acompaniament de orchestră, în care finaliștii vor interpreta două arii de operă. De asemenea, tot în runda finală vor fi invitați atât reprezentanți ai unor importante agenții de management din lume, precum și ai instituțiilor de operă din țară, pentru ca participanții să aibă cât mai multe oportunități în ceea ce privește cariera viitoare.

Este pentru prima oară când concursul va fi urmat de un MASTERCLASS INTERNAȚIONAL, unde pot participa atât câștigătorii concursului, cât și alți cântăreți selectați în urma unor preselecții. Începând din acest an, vor fi invitați pentru a susține acest Masterclass nume mari ale scenelor lirice mondiale. Această primă ediție va fi coordonată de celebra soprană Nelly Miricioiu, mentor de excepție, apreciată în cele mai importante instituții culturale din lume pentru calitățile sale pedagogice în artele interpretative.

Masterclass-ul se va desfășura în perioada 1 – 5 iunie 2021, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”. Participanții se pot inscrie până în data de 20 aprilie 2021, la adresele de email: office@suonarte.ro și info@suonarte.ro, regulamentul concursului putând fi consultat fie pe site-ul https://perlea.ro, fie pe site-ul https://suonarte.ro.

 

Parteneri:

Matricea Românească

ARTEASTIC Element

 

 

Parteneri Media:

TVR 3

RADIO ROMÂNIA CULTURAL

RADIO CLASIC

CULTURA CONSTANȚA

Revista STEPHANIE EVENTS MAGAZINE

Gura Ialomiței