Suonarte
ARS GRATIA ARTIS
0   /   100
Concert

Caragea & Flores duo, concert de muzică barocă

Sub egida 𝐎𝐫𝐜𝐡𝐞𝐬𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐀𝐍𝐈𝐌𝐀 𝐚 𝐂𝐚𝐭𝐞𝐝𝐫𝐚𝐥𝐞𝐢 𝐒𝐟â𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐬𝐢𝐟, în parteneriat cu Asociatia Suonarte, vă invităm la Concert de Muzică Barocă, închinat Sfintei Fecioare Maria, Regină.

Concertul va avea loc în data de 18 August 2023, orele 20:00 și va fi susținut de 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐠𝐞𝐚 & 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐞𝐬 𝐃𝐮𝐨.

 

Program:

Charles-Francois Gound (1818 – 1893)

Ave Maria, Melodie religioasă adaptare a Preludiului I in Do Major, BWV 846 (1722) de J.S. Bach


Francesco Maria Veracini (1690–(1722)

Sonata Sesta in mi minor pentru Vioara (Flaut) și Basso Continuo, Op. 1, Dresden 1721

Fantasia (Largo – Allegro Assai – Largo)

Allemanda (Larghetto)

Pastorale (Adagio) Giga (Allegro)


Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)

Adagio din Concertul pentru oboi (flaut) in re minor, BWV 974


François Couperin (1668 – 1733)

Second Concert in Re Major din colecția Concert Royaux, Paris 1722

Prélude – Allemande Fuguée – Air Tendre – Air Contrefugué – Échos


Johann Sebastian Bach

Partita no. 1, Preludium și Courrente în Si bemol major BWV 825


Johann Sebastian Bach

Sonata in mi minor pentru Flaut și Basso Continuo, BWV 1034, 1724

Adagio ma non tanto – Allegro – Andante – Allegro


 

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐠𝐞𝐚 & 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐞𝐬 𝐃𝐮𝐨 s-a format la prestigioasa școală Schola Cantorum Basiliensis din Basel, având ca scop redefinirea muzicii vechi prin pasiune și prospețime interpretativă. Membrii săi aduc o perspectivă inedită asupra muzicii baroce, îmbinând practica interpretativă istorică și cercetarea în muzică într-un mod captivant. Energia și vitalitatea pe care le transmit pe scenă fascinează audiența, purtând-o într-o călătorie emoționantă prin epoca muzicii vechi. Cu talentul lor remarcabil și abordarea lor distinctivă, acești tineri muzicieni au câștigat recunoaștere internațională impresionând publicul de peste hotare. Ansamblul lor proaspăt înființat are un potențial extraordinar de a încânta și de a marca publicul iubitor de muzică veche.

  • Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Orchestra ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif București & Catedrala Sfântul Iosif din București

Cine suntem

Caragea & Flores duo s-a format la prestigioasa școală Schola Cantorum Basiliensis din Basel, având ca scop redefinirea muzicii vechi prin pasiune și prospețime interpretativă. Membrii săi aduc o perspectivă inedită asupra muzicii baroce, îmbinând practica interpretativă istorică și cercetarea în muzică într-un mod captivant. Energia și vitalitatea pe care le transmit pe scenă fascinează audiența, purtând-o într-o călătorie emoționantă prin epoca muzicii vechi. Cu talentul lor remarcabil și abordarea lor distinctivă, acești tineri muzicieni au câștigat recunoaștere internațională impresionând publicul de peste hotare. Ansamblul lor proaspăt înființat are un potențial extraordinar de a încânta și de a marca publicul iubitor de muzică veche.

Vivianne Caragea

flaut baroc

Născută în 1995, a început călătoria muzicală în București, apoi și-a lărgit orizonturile în München, Viena și Berna. Obținând succesul în interpretarea flautului baroc la Schola Cantorum Basiliensis sub îndrumarea profesorului Marc Hantaï, a captivat audiențele în prestigioase festivaluri și concerte în Europa. În colaborările sale cu ansambluri eminente precum Capricornus Consort, Les Passions de l’Ame și MA Festival Orchester aceasta a câștigat experiență desăvârșită. Este și cofondatoarea ansamblului de muzică renascentistă Ineffabilis. Recunoașterea ei artistică s-a concretizat prin obținerea de burse de la fundații prestigioase, cum ar fi Rita Zimmermann Music Foundation, Ergata Foundation, StockArt Foundation for Music și Birgit Holzherr Foundation. Concentrându-se pe improvizație, practicile interpretative istorice și predare, continuă să se dedice muzicii într-un mod inovator și captivant.

Sergio Flores

clavecin

Născut in 1996 in Mexic, a început studiile la 7 ani și a debutat ca solist cu orchestra la vârsta frageda de 14 ani pe scena prestigioasei biblioteci “Miguel Lerdi de Tejada” din Ciudad de Mexico. La 17 ani a fost acceptat la Schola Cantorum Basiliensis și ulterior ulterior două diplome de masterat sub îndrumarea profesorului Francesco Corti. Remarcabil în competițiile internaționale de clavecin, a captivat publicul în concerte de muzică de cameră în Europa precum Germania, Franța, Luxemburg, Elveția, Belgia, Cehia, Italia și Țările de Jos. Călătoria sa muzicală este plină de pasiune și devotament pentru muzica veche, iar virtuozitatea sa l-a propulsat într-o promisiune strălucitoare în lumea muzicală. Inspirația sa continuă să încânte și să impresioneze publicul larg.