Suonarte
ARS GRATIA ARTIS
0   /   100
Concert

Concert de Crăciun

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu, va organiza la Catedrala Sfântul Iosif, în data de 14 decembrie 2023, orele 20:00,  evenimentul „Concert de Crăciun”. 

Concertul are o dublă semnificaţie: atât vestirea Naşterii Domnului nostru Isus Cristos, cât şi aniversarea primului an de activitate a Orchestrei ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti – singura orchestră de muzică sacră din România și din Europa care se află sub decret eclezial. Orchestra ANIMA în acest an a susținut numeroare concerte atât în Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, cât și în afara ei.

 

Acest proiect unic la nivel la național și internațional este realizat cu binecuvântarea ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Pentru toți creștinii, zilele de pregătire pentru Sărbătoarea Crăciunului este un timp binecuvântat, iar concertul pe care îl propunem reprezintă un important moment de pregătire pentru sărbătoarea Naşterii Domnului. 

 

 

Programul artistic este susținut de Orchestra ANIMA și de artiștii invitați ai serii: soprana Ana Stănescu
și tenorul Andrei Lazăr, nume importante ale scenei românești și internaționale.

Importanța acestui eveniment este marcată și de prezența extraordinară a doamnei cântecului popular Sofia Vicoveanca, care va interpreta colinde celebre din repertoriul tradițional autohton. 

Orchestra ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti, sub bagheta dirijorului principal Cătălin Toropoc, este constituită din artiști profesioniști consacrați și din vârfuri de lance ale generaţiei de tineri
instrumentişti, iar aplecarea acestora către muzica sacră reprezintă un punct importantat de pornire în acest demers.
 

Evanghelizarea prin Cânt și Cuvânt este obiectivul primordial al proiectului ANIMA. Programul artistic al serii este constituit din lucrări ale marilor compozitori universali care au scris și pentru celebrările liturgice. Astfel, publicul va putea asculta lucrări sacre din creația unor genii muzicale, dar și colinde aparținând repertoriului tradițional românesc. Intrarea este liberă.

Sponsori: Aqua Carpatica, Tosteria Italiana;