Suonarte
ARS GRATIA ARTIS
0   /   100
Concert

Concert de muzică sacră la Catedrala Sf. Iosif

Arhiepiscopia Romano-Catolică București, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu, va organiza la Catedrala Sfântul Iosif, în data de 18 martie 2023, ora 20:00, evenimentul cultural-religios „Concert de muzică sacră” cu ocazia împlinirii celor 140 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice București.

Concertul dă startul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 140 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București (27 aprilie 1883), și totodată, cinstirea Sfântului Iosif, patronul spiritual al catedralei romano-catolice din București, sărbătorit în acest an la data de 20 martie.

Orchestra ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din București, singura orchestră de muzică sacră din România și din Europa care se află sub decret episcopal, va încânta publicul prin măiastra interpretare a artiștilor, introducându-i în atmosfera sărbătorii Catedralei din București. Orchestra ANIMA este constituită din vârfuri de lance ale generației de tineri instrumentiști şi soliști vocali, iar aplecarea acestora către muzica sacră reprezintă punctul de pornire în acest demers.

Evanghelizarea prin Cânt și Cuvânt este obiectivul primordial al evenimentului.

 

Programul concertului:

  1. VIR FIDELIS de Pr. L. Lambillotte
  2. Sonata da Chiesa no. 6 în Si bemol Major de W.A. Mozart
  3. Stabat Mater de G.B. Pergolesi

Orchestra ANIMA va fi dirijată de maestrul Cătălin Toropoc, bariton al Operei Naţionale din București.

Evenimentul va fi sprijinit de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, precum și de sponsori generoși.

Intrarea este liberă, iar concertul va fi transmis live de Angelus TV.