Suonarte
ARS GRATIA ARTIS
0   /   100

FESTIVALUL INTENAȚIONAL DE DIRIJAT “IONEL PERLEA”  – 20-31 iulie 2022

Consiliul Județean Ialomița prin Centrul Cultural „Ionel Perlea” în parteneriat cu Asociația SUONARTE organizează în luna iulie două Evenimente Internaționale de Muzică Clasică, sub titulatura Festivalului Internațional de Dirijat „Ionel Perlea”: Masterclass-ul Internațional de Dirijat (20-27 iulie 2022), un concept unic în Europa – finalizat cu montarea în Premieră, în Slobozia, a spectacolului integral “Don Giovanni” de W.A. Mozart și Concursul Internațional de Dirijat „Ionel Perlea” – Ediția a VI-a (29-31 iulie 2022). Evenimentele sunt realizate în scopul promovării personalității marelui dirijor născut în Ialomița și a unei investiții în educația continuă.

Masterclass-ul Internațional de Dirijat va fi susținut de Maestrul Dumitru Goia, format la apreciatul Conservator Sankt Petersburg, fiind una dintre cele mai bune școli de dirijat din lume. Dumitru Goia face parte dintr-un grup excepțional de absolvenți ai acestei școli, care îi include pe Yuri Simonov și Yuri Temirkanov.

Formatul unic de Masterclass, finalizat cu spectacol integral de operă, este adresat dirijorilor de toate vârstele și de toate nivelurile de pregătire și le oferă oportunitatea de a studia și dirija capodopera mozartiană „Don Giovanni”, unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite titluri din repertoriul universal de operă. De asemenea, atât cursanții, cât și publicul se vor bucura de prestația pe scenă a unor cunoscuți soliști, acompaniați de Orchestra „Ionel Perlea” – concertmaestru Cristian Balaș. Montarea realizată în Premieră este concepută de regizoarea Laura Maria Vlădoiu. 

Evenimentul aflat acum la cea de-a doua ediție s-a bucurat în anul precedent de un succes răsunător în rândul publicului, a cursanților, și a profesioniștilor din domeniu, când a fost prezentată Premiera spectacolului „La Traviata” de Giuseppe Verdi.

Concursului Internațional de Dirijat „Ionel Perlea” – Ediția a VI-a, care va avea loc în perioada 29-31 iulie 2022, se bucură pentru al doilea an consecutiv de un format Internațional, fără limită de vârstă. Repertoriul abordat de concurenți în cele trei etape va fi atât simfonic, cât și de operă, aceștia având posibilitatea să dirijeze Orchestra „Ionel Perlea” în toate etapele competiției și o serie de soliști vocali invitați și se va încheia cu un Concert Extraordinar „Opera & Symphonic Gala”.

Premiile concursului vor fi în valoare de peste 5000 de euro, iar Premiile Speciale vor consta în angajamente oferite de instituțiile partenere. Competiția se va bucura de un Juriu Internațional format din personalități ale muzicii clasice și manageri ale unor importante instituții muzicale din țară.

Facebook: https://www.facebook.com/ASOCIATIASUONARTE

Instagram: https://www.instagram.com/suonarte/

Twitter: https://twitter.com/suonarte

Sponsor : AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești

Parteneri: Opera Națională București, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Sibiu,  Matricea Românească

Parteneri Media: AGERPRES, TVR3, Radio România Cultural, Radio România Actualitati, Radio România Muzical, Radio Clasic, Gura Ialomitei