Suonarte
ARS GRATIA ARTIS
0   /   100

Venite Adoremus, Concertul inaugural al Orchestrei ANIMA

“Din prea plinul sufletului meu vã dãruiesc doar o frânturã care sã vã facã aceste Sãrbãtori Binecuvântate de luminile cerești și sã vã aducã pacea Divinã în case. Seara trecutã, la Catedrala Sfântul Iosif, am simțit cum sufletele dumneavoastã au vibrat alãturi de mine. Mulțumiri Pãrintelui Eugen Rãchiteanu, pentru invitație și tuturor celor prezenți!” Gheorghe Zamfir

Gheorghe Zamfir, încremenind lumea și timpul…

Aseară am fost la concertul “Venite Adoremus”, găzduit de Catedrala Sfântul Iosif. Dincolo de calitatea mea de meloman, Q Magazine a fost și partener media al evenimentului.

Orchestra Anima, singura orchestră de muzică sacră din România şi din Europa care se află sub decret eclezial, soprana Alexandra Grigoraş, mezzosoprana Antonela Barnat şi tenorul Andrei Lazăr… toți ne încântaseră cu lucrările lui Vivaldi, Handel, Mozart, Saint-Saens sau P. Mascagni.

Dirijorul Cătălin Toropoc, pe care îl văzusem în Evgheni Oneghin și în Traviata la Opera Națională, unde face roluri de excepție ca bariton, a condus acum cu măiestrie și cu inspirație, din ochi și din mâini, instrumentiștii care au interpretat partituri complicate tehnic.

Articolul în integralitate poate fi citit în Revista QMagazine by Floriana Jucan.

Foto: Andrei Grigore